Előfizetői tartalom

Amerikába mennének a németek - 9 éves rekord felvásárlás készülődik

Portfolio
Tovább folytatódik a tőzsdék konszolidációja világszerte, ezúttal a tavalyi évben az Euronext-ről lemaradt Deutsche Boerse jelentette be, hogy 2.8 milliárd dolláros felvásárlási ajánlatot tett az International Securities Exchange, az elektronikus opció- és részvény-kereskedelmi platform-ra. Az ár 50%-os prémiumot tartalmaz a pénteki záróárhoz képest, így nem csoda, hogy az amerikai cég papírjai 40%-ot meghaladó mértékben értékelődtek fel.

Amennyiben a fenti, 2.8 milliárd dolláros ügyletet nyélbe ütik, akkor ez lenne a legnagyobb német felvásárlás Amerikában 1998 óta, amikor is a Deutsche Bank 9.8 milliárdot fizetett a Bankers Trust-ért. Mint emlékezetes a tavalyi évben még az Euronext-tel való egyesülésért küzdött a Deutsche Boerse, aki akkor alul maradt a NYSE-vel szemben. Ezúttal azonban visszavághatnak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés