Előfizetői tartalom

Lesz mi megállítsa az amerikai bikát? - A GDP adatnak nem sikerült

Portfolio
A várakozásoknál gyengébb első negyedéves amerikai GDP bővülés profitrealizálókat csalt a tengerentúli részvénypiacra a pénteki kereskedés elején. Nap végére azonban ismét pluszban tudtak zárni a részvényindexek, a kedvezőtlen makroadat nem tudta elfojtani a kedvező vállalati gyorsjelentések hatására kialakuló vételi erőt. A Dow Jones és a Nasdaq 0.1%-kal került feljebb, az S&P 500 stagnált.

A tengerentúli piac elmúlt időszaki jó teljesítményében elsősorban a kedvező gyorsjelentések játszanak szerepet. A Thomson Financial felmérése szerint az eddig jelentő vállalatok 68%-a kedvezőbb számokat tett közzé az elemzői várakozásoknál (az átlag 60%-os), 15%-uk várakozások szerintit, 17%-uk attól elmaradót (az átlag mindkét esetben 20%-os). A tengerentúli piacon...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés