Előfizetői tartalom

MOL: drágább lesz az orosz olaj?

Portfolio
A MOL és a PKN magasabb áron kapja az orosz olajat a Nyugat-Szibériától Kína felé vezető olajvezeték megépülése után - mondta el egy tegnapi londoni befektetői találkozón a Lukoil vezérigazgató-helyettese. A hír negatív mind a MOL, mind a PKN számára, melyek profitját érzékenyen érintheti a brent és az orosz olaj ára közötti különbség csökkenése.

A Kína felé haladó vezeték miatt csökkenhet az Európába exportált kőolaj mennyisége a Lukoil szerint, ami az ár növekedését okozza majd. A szibériai vezeték 11 mrd dolláros beruházást jelent, s naponta 600,000 horó olajat szállítanak majd ezen keresztül 2008-tól. Ennek következtében a brent és az ural típusú kőolaj ára közötti különbség csökkenhet.  Mint ismeretes...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés