Előfizetői tartalom

Elhagyják az európai cégek az amerikai tőzsdét - Meddig marad a Magyar Telekom?

Portfolio
Számos európai cég hagyhatja el az amerikai tőzsdét, ahova egykor a tengerentúli befektetők elérésének vágya miatt vezették be oda. A SEC és Sarbanes-Oxley törvény által megkövetelt szigorú jelentéstételi kötelezettség és egy hamarosan bekövetkező szabályváltozás miatt az előnyös jelenlét egy szempillantás alatt megmutattat hátrányait. New Yorkban jegyzik a Magyar Telekomot is, amely Montenegró kapcsán már megtapasztalgatta, hogy nem minden esetben előnyös az amerikai jelenlét.

Az európai társaságok közül tegnap kettő is jelezte, hogy el szeretné hagyni az amerikai vizeket. A Telekom Austria és a brit Vernalis szerint a tőzsdei az amerikai jelenlét költségei meghaladják az előnyeit. Korábban az Adecco is jelezte, hogy búcsút intene az amerikai tőzsdének. Valószínűen többen követik őket... A problémát eddig az jelentette, hogy gyakorlatilag lehetetlen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés