Előfizetői tartalom

Idén nem lesz tavaszi zuhanás! (Lehman Brothers)

Portfolio
Valószínűleg kevés olyan tőzsdei spekuláns akad, aki ne hallotta volna a "sell in May and go away"-bölcsességet. Az elmúlt évek során tavasszal többször (leginkább tavaly május-júniusban) olyan szakadás jellemezte a globális részvénypiacot, amiben több befektető elvérzett, így egyes szakértők szerint a késő tavaszi-kora nyári eladási hullám már önmagát beteljesítő jóslatként lép fel a piacokon. A Lehman Brothers elemzői szerint azonban 2007 merőben más lesz: a befektetési bank frissen publikált véleménye arra mutat rá hogy egy saját fejlesztésű indikátoruk jelzései alapján az idei nyáron nemcsak hogy elmarad a gyengélkedés, de még kiugróan magas hozamokkal is számolhatunk. A brókerház saját bevallása szerint a globális részvénypiac szempontjából "rövid és hosszú távon is nagyon bullish".

A nemzetközi részvénypiacok kétségkívül igencsak szezonálisak, 1970 óta a statisztikák szerint a globális részvénypiac az év április-október időszakában átlagosan 0.17%-ot csökkent, míg az októbertől áprilisig terjedő időszakban átlagosan 8.22%-ot emelkedett. Mindeközben az Egyesült Királyságban, ahol még hosszabb adatsorok állnak az elemzők rendelkezésére azt láthatjuk...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés