Előfizetői tartalom

Sokat fizetünk a gázért, hamarosan jönnek az oroszok

Portfolio
Hónapokon belül lezárulhat a magyarországi E.On cégek kisebbségi csomagjának a Gazprom felé történő eladása - mondta el a Népszabadságnak adott interjújában Klaus G. Hammer, a hazai E.On földgázcégek igazgatósági elnöke. A tisztviselő elmondása szerint a német cég az irányítási jogokat mindenképpen megőrzi és szerinte nem igaz az, hogy Magyarország kapja a legdrágábban az orosz gázt.

Klaus G. Hammer szerint nincs sok esély arra, hogy a jelenlegi szerződés 2015-ös lejárta előtt számunkra kedvező irányba változzon a gáz importára, azonban folyamatosan tárgyalnak az oroszokkal. A magyarországi E.On cégek kisebbségi pakettjének a Gazprom felé történő átadása azért csúszik, mert a partner eddig a Szahalin-szigeti gázmező körül a Shell-lel kialakult vitával...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés