Előfizetői tartalom

OMV: csökkenő kitermelés, negatív deviza hatások

Portfolio
Közzétette már megszokott trading statement-jét az első negyedévre vonatkozóan az OMV, melyben az időszak legfontosabb - nem eredmény - számai, valamint a külső tényezők alakulása szerepel. A társaság kitermelése ismét csökkent, amivel azonban az elemzők számoltak, kérdéses azonban, hogy a dollár gyengülése a lej erősödés milyen hatást gyakorol majd a cégre. Az OMV felkészült a második negyedéves tervezett finomítói leállásokra.

Upstream A szénhidrogén kitermelés a negyedik negyedéves megugrást követően ismét enyhe csökkenést mutatott, ami elsősorban a mérséklődő brit, líbiai, tunéziai és román felhozatalnak volt köszönhető. A brit kitermelés visszaesését a karbantartási munkálatok, a tunéziai csökkenést pedig technikai problémák okozták, Líbiában azonban az OPEC kvótacsökkentése volt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés