Előfizetői tartalom

Még mindig pirosban az európai indexek

Portfolio
A délután folyamán az európai részvényindexek nem küzdötték fel magukat a pozitív tartományba, a DAX 1.1%-kal, a CAC-40 0.8%-kal, az FTSE 100 pedig 0.5%-kal gyengült. Reggel a távol-keleti piacokon kitört minipánik hatását csaknem az összes szektor megérezte, gyakorlatilag csak a technológia és az egészségy tudott emelkedni ezidáig.

A nap legnagyobb vesztesének az alapanyagszektor bizonyul, a Rio Tinto árfolyama 2%-ot esett ezidáig, a BHP Billiton és az Anglo American részvényeivel is több mint 0.8%-kal alacsonyabban kereskednek most. Az exportáló autógyártók is nagyobb esést szenvedtek el a mai napon, miután a befektetők további dollárgyengüléstől tartanak. A DaimlerChrysler részvényeihez jelenleg 2.1%-kal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés