Előfizetői tartalom

Félnek a kínai GDP adattól - zuhant egész Ázsia

Portfolio
Hiába tudott történelmi csúcson zárni az amerikai Dow Jones index, az ázsiai befektetők inkább az órákon belül napvilágra kerülő kínai GDP adatra koncentráltak. Elemzők szerint a piac attól tart, hogy megint brutális mértékű növekedést produkált a kínai gazdaság az első negyedévben és ez drasztikusabb restriktív intézkedésekre sarkallhatja majd a döntéshozókat. A zuhanás másik komoly oka a devizapiaci folyamtokban keresendő, tegnap a dollár zuhanása sokéves csúcsokat állított be több fejlett piaci devizával szemben is, amiből a jen sem maradhatott ki. Ez természetesen lejtmenetbe kapcsolta a japán exportőröket.

Az indexek közül a japán Nikkei 225 400 pont feletti, 2.3%-os mínuszban is járt, mely igen ijesztően hatott, azonban a bikák szerencséjére zárásra enyhült a nyomás és végül "csak" 1.7%-os mínuszban, 17,371 ponton fejezte be a kereskedést az index. Ez azonban így is a legnagyobb egynapos zuhanást jelenti 2007. március 14. óta. A tőzsde első szekciójának valamennyi részvényét...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés