FONTOS Gulyás Gergely: ha nem oldódik meg a Lukoil-ügy, üzemanyaghiány lehet Magyarországon
 
Előfizetői tartalom

Kételyek az IBM gyorsjelentés körül...

Portfolio
Óriási technológiai jelentés dömping jellemezte a tegnapi zárás utáni amerikai kereskedést, az IBM mellett az Intel és a Yahoo is jelentett. Az egykori számítógép óriásból mára szolgáltató óriássá alakult blue chip az elemzői várakozásoknak megfelelő számokat publikált, az inkább csak visszafogottnak mondható növekedés forrása a szolgáltatások és a szoftverdivízió volt, ami jól tükrözi az IBM-nél több mint egy évvel ezelőtt bekövetkezett gyökeres fordulatot. A jelentés mindazonáltal elsőre nem tűnik túl pozitívnak, a részvények a rendes kereskedés és az "after hours" kereskedés során is kismértékben csökkentek.

A társaság 2007 első negyedévében 6.6%-kal 22 milliárd dollárra tudta növelni a bevételét, mely növekedési ütem bár elsőre nem túl szemet gyönyörködtető, azért le kell szögeznünk hogy egy az IBM-hez hasonló méretű behemóttól azért nem olyan rossz teljesítmény, főleg ha figyelembe vesszük, hogy az elemzők egy hangyányival kisebb, 21.9 milliárd dolláros forgalomra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés