FONTOS Gulyás Gergely: ha nem oldódik meg a Lukoil-ügy, üzemanyaghiány lehet Magyarországon
 
Előfizetői tartalom

Itt az Intel gyorsjelentés - már láthatjuk a fényt az alagút végén

Portfolio
Tegnap a piacok zárása után tette közzé első negyedéves gyorsjelentését az Intel, melynek eredményeként zárás után 2%-ot emelkedett a részvények árfolyama. A befektetők pozitívan fogadták a 19%-os profitnövekedésről szóló híreket annak ellenére, hogy a nettó profit nagy része adóhatásoknak volt köszönhető. Üzemi eredmény szintjén ugyanis korántsem tudott ilyen kiváló teljesítményt felmutatni.

A társaság árbevétele 1%-kal esett vissza 2006 azonos negyedévéhez viszonyítva, ami a személyi számítógépekben és szerverekben használatos mikroprocesszorok csökkenő keresletének tudható be. A lezárt negyedévben a hagyományos processzorokból eredő árbevétel 9%-kal csökkent az egy évvel ezelőtti értékhez képest. Viszont a chipek átlagos ára változatlan maradt a tavalyi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés