Előfizetői tartalom

FOTEX: van még tartalék az ingatlanban! Akár 1,781 Ft/részvény

Portfolio
Részvényesi jogunkkal élve ellátogatunk a Fotex székhelyére, hogy megtekintsük a közgyűlésre szánt dokumentációt. A 43 oldalas Független Könyvvizsgálói Jelentés a türelmes olvasók számára sok új információt tartalmaz a cégcsoport ingatlan vagyonával kapcsolatban. A február közepén nyilvánosságra hozott értékbecsléshez képest a tulajdonosok elé tárt jelen dokumentum immár lényegesen a 90 mrd Ft-ot meghaladó értékelést is tartalmaz; a "Valós-Közép érték" 108 mrd Ft, a Felső becslés 126 mrd Ft (részvényenként 1,343 - 1,781 Ft). Mi támaszthatja alá ezúttal stabilabban a részvény árfolyam emelkedését és az intézményi befektetők érdeklődését? A továbbra is csupán javuló transzparenciával rendelkező társaság esetében a választ leginkább a vezetői opciós program elindítása jelentheti; a menedzsment immár számszerűen is érdekeltté válik a részvényárfolyam kedvező alakulásában. Az opciós program részletei azonban egyelőre nem ismertek, s feltehetően csupán az április 26-i közgyűlésen derül ki, hogy milyen mértékű (és milyen feltételek melletti) lesz a menedzsment érdekeltsége.

A gyorsjelentés "óvatos kalkulációval 90 mrd Ft"-ra becsülte a társaság ingatlan vagyonát. A közgyűlés elé tárt Független Könyvvizsgáló Jelentés a társaság ingatlan vagyonát harmadik fél részére bérbe adott és saját használatban lévő ingatlanokra csoportosítja. A vagyonértékelés az alábbi feltételek mellett készült: 1., az ingatlan vagyont a jelenleg realizálható...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés