Előfizetői tartalom

Egy darabka a pénzgyárból - vételen az Mtelekom szektortársa

Portfolio
Érezhetően megnövekedett az elemzői érdeklődés a távközlési papírok iránt az elmúlt hónapokban, a szakértők vélhetően keresik a kézzelfogható értéket generáló, magas cash termelő képességű papírokat, még ha azok nem is növekedési sztorik. A cseh Komercni Banka elemzőgárdája mintegy másfél év után publikált újra elemzést a Telefónica O2 Czech Republic (a néhai Cesky Telecom) papírjairól, melyben vételi ajánlást és 688 koronás célárfolyamot határozott meg, ami csaknem 14%-os felértékelődési potenciált jelent.

Az elemzők szerint a részvény a szektortársaknál kedvezőbb szabad cashflow és osztalékhozamot kínál, a kedvező árfolyam-teljesítményt a következő 3-6 hónapban ezen kívül az alábbi három dolog indokolja: A közelgő 50 koronás osztalékfizetés A szlovák üzletág sikeres beindítása A fenntarthatóan magas készpénztermelő képesség A közgyűlésre, melyen az osztalékfizetés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés