Előfizetői tartalom

Ötszörös profit a Philipsnél - de mi van a számok mögött?

Portfolio
A Philips első negyedéves nettó profitja több mint ötszörösére emelkedett 2006 azonos negyedévéhez viszonyítva a ma közzétett gyorsjelentés szerint. A kiugró eredmény azonban ne tévesszen meg senkit, ugyanis nagy része a Taiwan Semiconductor félvezetőgyártóban lévő részesedésének eladásából származott. A mai nap folyamán már több mint 4%-ot emelkedett a részvények árfolyama.

Az első negyedéves árbevétel 3%-kal esett vissza az egy évvel ezelőtti értékhez képest, azonban az összehasonlítható alapon számolt árbevétel 3%-kal emelkedett. A 6 milliárd eurós árbevétel 2%-kal maradt alul a várakozásokhoz képest, viszont az üzemi eredmény mintegy 19%-os emelkedése jelentős hatékonyságjavulásról árulkodik.A divíziók közül a háztartási és szórakoztató...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés