Előfizetői tartalom

Gyorsan fordult a hangulat a tengerentúlon - Élre törő egészségügyi szektor, csúcsra járó olajindex

Portfolio
A nap eleji megingást követően ismét felfelé vették az irányt a főbb amerikai részvényindexek köszönhetően a vártnál kedvezőbb negyedéves jelentéseknek, valamint a megemelt profit-előrejelzéseknek. A Dow és a Nasdaq így a hét utolsó kereskedési napját 0.5%-os, az S&P500 pedig 0.3%-os pluszban fejezte be. A héten a piacoknak egyrészt a megjelenő negyedéves jelentések, másrészt a fogyasztói árindex alakulása mutathat irányt.

A nap nagy nyertese címet ezúttal a Merck vihette haza, mely 8.3%-kal értékelődött fel, miután a társaság megemelte eredmény-előrejelzését, melynek kapcsán a Goldman Sachs is felminősítette a cég papírjait. A fentieken felül az árfolyamnak további lökést adott, hogy a bíróság elutasította, hogy együttesen pereljék be a céget a VIOXX termékével kapcsolatban. A General...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés