Előfizetői tartalom

Katasztrófa testközelből - kiállítást szervez az RTL Klub

Portfolio
Az RTL Klub és a ShowTime Budapest jóvoltából ősszel a magyar közönség is megtekintheti az RMS Titanic Társaság legendás Titanic óceánjáróról származó leleteit. Az esemény apropóját a valaha volt legnagyobb hajókatasztrófa 95. évfordulója adja. Az egyedülálló gyűjtemény válogatott darabjait felvonultató kiállítás korhű környezettel és hangokkal próbálja meg felidézni a tragikus véget ért óceánjáró hangulatát, az indulástól egészen a hajó elsüllyedéséig.

A kiállításon megtekinthető tárgyak a közvetlenül a Dr. Robert Ballard által 1985-ben felfedezett roncsról megmentett mintegy 5500 leletből származnak, így a különböző használati tárgyaktól kezdve értékes porcenlánokig mindenféle emlék látható lesz a Titanic fedélzetéről. A rendezvény jelentősége, hogy állami támogatás nélkül még nem rendeztek ekkora volumenű...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés