Előfizetői tartalom

Akár 60%-kal olcsóbban telefonálhatunk az EU-n belül

Portfolio
Az Európai Parlament szakbizottsága tegnap megszavazta a roaming rendeletjavaslatról szóló jelentéstervezetet, melynek következtében a tarifák akár 60%-kal is csökkenhetnek az unióban. Az elfogadott jelentés előírja egy olyan eurotarifa bevezetését, melyet az összes szolgáltató kötelezően kínálna a fogyasztóknak az EU-ban. A külföldön kezdeményezett hívás percdíja így a jelenlegi átlagos 255 helyett 100 forint, a külföldi hívásfogadásé pedig 100 helyett 37 forint lenne -írja az Index.

A parlament plenáris ülése a tervezett menetrend szerint még májusban napirendjére tűzi a jelentést, így a fogyasztók akár már idén nyáron mintegy 60%-kal csökkentett tarifákkal telefonálhatnak külföldi utazásaik során. Az elfogadott jelentés előírja egy olyan fix díjas csomag, eurotarifa bevezetését, melyet Európa-szerte az összes szolgáltató kötelezően kínálna...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés