Előfizetői tartalom

Újraindulnak az olajszállítások Litvánia felé?

Portfolio
Elképzelhető, hogy hamarosan újraindulnak az orosz olajszállítások a litván Mazeikiu olajfinomító felé - írja a Reuters lengyel energetikai forrásokra hivatkozva. A hír pozitív a Mazeikiu tulajdonos PKN számára, hiszen az olajszállítások tavaly júliusi leállása óta jelentős többletköltséggel tud csak alapanyagot beszerezni a litván üzemek számára.

A PKN-hez közel álló források szerint több jel is arra mutat, hogy az orosz Transneft újraindítaná az olajszállításokat Litvánia felé, részletek azonban egyelőre nem ismertek. Mint emlékezetes, a Mazeikiu többségi tulajdonrészét a Jukosz adta el, amire azonban a litván kormányzatnak elővásárlási joga volt. Litvánia azonban az olajfinomítót nem az orosz érdeklődőknek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés