Előfizetői tartalom

Már megint egy profit warning az AMD-től

Portfolio
Profit warningot tett közzé a tegnapi nap folyamán az AMD az Intellel folyó kiélezett versenyre hivatkozva. Ezzel egyidőben a vezetőség azt nyilatkozta, hogy 500 millió dollárral csökkenti a tőkebefektetéseit, és költségcsökkentési célzattal komoly reorganizációba kezd. A hírek hatására 4%-ot emelkedett a tegnapi nap folyamán a részvények árfolyama. Ez némileg bíztató a részvényeseknek, az AMD papírjai ugyanis több mint 30%-ot veszítettek értékükből az idei évben.

A warning előzménye volt, hogy a társaság nagy árcsökkentésre kényszerült az Intellel folytatott árháború eredményeként a személyi számítógépek és a szerverek piacán. Másrészről a társaság piaci részesedést is veszített, az értékesítések csökkenő volumene tovább rontotta a negyedéves teljesítményt.A társaság korábban 2.5 milliárd dolláros beruházást tervezett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés