Előfizetői tartalom

Fúziók a bankszektorban - kié lesz az ABN AMRO?

Portfolio
Már hetek óta piaci pletykák célpontja az ABN AMRO, amelyeknek az április 26-án esedékes közgyűlés vethet véget, amikor további részleteket tudhatunk meg egy esetleges akvizícióról, vagy a társaság feldarabolásáról. Számos cég neve felmerült ajánlattevőként, a következőkben megvizsgáljuk a potenciális jelölteket, és hogy vajon megéri-e a világ legnagyobb bankjai közé tartozni.

Kié lehet az ABN AMRO?. Nagy eséllyel a Barclays szerzi meg a holland társaságot, azonban az angol bank kijelentette, hogy amennyiben ajánlatukat nem találják megfelelőnek az ABN AMRO részvényesei, elállnak az ügylettől, és inkább más fúziós lehetőségeket keres, mintsem hogy túlfizessen egy akvizíciót. A várakozások szerint a társaság 80 milliárd dollárt, vagyis 35 eurót...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés