Előfizetői tartalom

Új cég a román tőzsdén - Ablakban a profit?

Portfolio
Románia legnagyobb könnyűszerkezetű ablakkereteket gyártó vállalata, az Alumil részvényeit április 16-tól bevezetik a Bukaresti Tőzsdére. A régióban tevékenykedő multi leányvállalatának piaci részesedése közel 40%-os, ami a fejlődő román építőiparban magas fejlődési potenciált hordoz magában. A bevezetést megelőző várakozások túlfűtöttek, a cég papírjait 16 szorosan túljegyezték, a befektetők élénk érdeklődését a vállalat részvényei iránt. A legutóbbi román IPO keretében bevezetett Transelectrica papírjai 50%-ot mentek az első kereskedési napon.

Az Alumil romániai leánya az ország legnagyobb könnyűszerkezetű ablakkereteket gyártó nagyvállalata. Erős nemzetközi háttere, kimagasló - 37%-os - piaci részesedése, valamint a fejlődő hazai építőipar húzóereje mind vonzó célponttá teszik a cég részvényeit, melyet április 16-án vezetnek be a Bukaresti Tőzsdére. A román leány a görög Alumil Csoport helyi képviselője....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés