Előfizetői tartalom

Szenvednek az amerikai autógyártók, előretör a Toyota

Portfolio
Az amerikai autógyártók értékesítései visszaestek az első negyedévben, elsősorban a nagyobb méretű és fogyasztású autók iránti kereslet csökkenésének köszönhetően. Márciusban a Ford értékesítései 9%-kal, a General Motors és a DaimlerChrysler eladásai pedig 4%-kal csökkentek az egy évvel ezelőtti értékekhez képest. A Toyota viszont kiugró teljesítményt könyvelhetett el az Egyesült Államokban.

A szezonálisan kiigazított éves értékesítés az elemzői várakozások alatt volt, 16.3 millió darabra rúgott, ami 1%-kal múlta alul az előrejelzéseket. A Ford értékesítései 9%-kal lettek alacsonyabbak márciusban, mint egy évvel korábban. Az F-széria eladásai 15%-kal estek vissza a fokozott versenynek köszönhetően, amit a GM és a Toyota jelentettek. A Land Roverek értékesítései...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés