Előfizetői tartalom

Májustól csak 2. lesz az OTP Bulgáriában

Portfolio
Elveszti első helyét a bolgár bankpiacon az OTP tulajdonában álló DSK Bank. A dobogó második fokára való lecsúszás nem a fokozódó piaci versenynek tudható be, hanem annak, hogy az Unicredit végre egyesíti három tulajdonában álló leánybankját. Mint ismeretes Bulgáriában a 3 Unicredit nagyszülő (BA-CA, HVB, Unicredit) mindegyike rendelkezett saját leánybankkal.

Az Unicredit április 27-ére fejezi be három bankjának (Bulbank, Biochim, Hebros) jogi egyesítését, míg a technikai konszolidáció júniusra zárul. Az új bankcsoport 8 milliárd levás mérlegfőösszegével a bolgár bankrendszernek mintegy negyedét adja, s 300 fiókjával 1.1 millió ügyfelet szolgál ki. Az OTP számára az első hely elvesztése prognosztizálható volt, ugyanakkor...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés