Előfizetői tartalom

USA: Jelzálogpiaci gyengélkedés - mi lesz a részvénypiaccal?

Portfolio
Kétségtelen, hogy az elmúlt időszak részvénypiaci korrekciója mögött az amerikai másodlagos- jelzálogpiac gyengélkedése emelhető ki fundamentális faktorként. Amíg a globális piac árgus szemekkel figyeli az USA-ban zajló jelzálogpiaci fejleményeket, a felfokozott kedélyeket egy most megjelent elemzésével igyekszik lehűteni a Lehman Brothers. Vajon a jelzálogpiaci válság mennyire érezteti majd hatását a részvénypiacon?

Nem kell félni a részvénypiactól - emeli ki jelentésében a Lehman Brothers. Nem vonja kétségbe, hogy a gyengélkedő amerikai jelzálogpiac hatással lehet a részvénypiaci hangulatra, ám szó sincs medve piacról. A gyengén muzsikáló jelzálogpiac három fontos faktoron keresztül érezteti hatását a részvénypiacon: A lakosság hitelképességének romlása miatt nehéz helyzetbe...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés