Előfizetői tartalom

"Mi egy másik utat választottunk" - interjú Kovács Zsolttal, az ING értékesítési igazgatójával

Portfolio
A hazai piaci szereplők által választott úttól eltérő módon kívánja tovább erősíteni az ING sikereit Kovács Zsolt, az ING Biztosító frissen kinevezett értékesítési igazgatója. Az ING Biztosító azon kevés biztosítók egyike Magyarországon, amely csak az élet üzletágban van jelen. Az értékesítésben ebből fakadóan elsősorban az életbiztosítások, illetve az életbiztosításokhoz kapcsolódó kombinált termékek bírnak döntő súllyal. A kombinált termékeknél a kiegészítő terméket nem csak csoporton belülről, hanem a piacról válogatja az ING Biztosító, ezen stratégiáján rövid időn belül nem is kíván változtatni. Míg a piaci szereplők jelentős része elsősorban saját termék, saját illetve vegyes hálózati modellben gondolkodik, addig az ING inkább az angolszász világban ismert független értékesítési modell felé kíván tovább mozdulni úgy, hogy saját biztosítási konstrukciói megőrzik vezető szerepüket a termékskálában. Kovács Zsolt optimista a piaci kilátásokat illetően, nem tart a jelenlegi kedvező hitelfelvételi tendencia érdemi negatív változásától. A bevételek növekedésének egy másik forrása - a jó piaci kondíciók mellett - az értékesítési hálózat továbbfejlesztése, melyben döntő szerep hárul egy ex-brokernetes csapatra, mely egy éven belül nagyságrendileg 1,000 új értékesítőt jelenthet az ING számára.

2006-ban először fordult meg az élet- és a nem életbiztosítási üzletág közötti sorrend. Ez hogyan befolyásolja a biztosító piaci helyzetét és eredményét? Kovács Zsolt: Az ING biztosítóról köztudott, hogy azon kevés biztosítók egyike Magyarországon, amelyek csak az élet üzletágban vannak jelen. Ebből fakadóan nagyon örültünk annak, hogy ebben az üzletágban volt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés