Előfizetői tartalom

Raiffeisen International: jó profit, visszafogott jövőkép

Portfolio
Várakozások feletti eredményt tett közzé ma reggel a Raiffeisen International. A Kelet-Európában aktív hitelintézet rendkívüli tételektől tisztított eredménye 156 millió euró lett szemben a 144 milliós elemzői várakozásokkal. A bank 4. negyedévében meglehetősen vaskos tételként jelentkezett az ukrán leánybank eladása, a Raiffeisen International 486 millió eurót nyert az üzleten. A vevő az OTP Bank volt. A 4. negyedéves növekedésre kedvező hatással járt, hogy a nettó kamatbevétel 42, a díjbevétel 55%-kal bővült.

A várt feletti eredmény ellenére a befektetőket nem töltheti el az optimizmus. A 2007-es 700 millió eurós eredményterv ugyan 18%-kal haladja meg a rendkívüli tételek nélküli 2006-ost, de még ez is jelentős elmaradást jelent az elemzői várakozásokhoz képest. A bank megerősítette növekedési terveit, ezek szerint 2009-ig 20%-os évi eszköznövekedést, és 2009-re 25%-os ROE-t...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés