Előfizetői tartalom

Újabb 10 gépet mondtak vissza az Airbus-nak

Portfolio
A UPS a mai napon bejelentette, hogy ez év folyamán felmondja a 10 Airbus A380 repülőgépre szóló megrendelését. Az Airbus a végső felmondást hivatalosan, a két cég között február 22-én született megállapodásban megszabott legkorábbi időpontban fogja megkapni. A megállapodás szerint a meghatározott időponttól a szerződő felek bármelyike felmondhatja a szerződést. A hírre az Airbus repülőgépeket is gyártó European Aeronautic and Space Company (EADS) konzorcium részvényei 2.4%-os mínuszba csúsztak.

Egy korábbi egyeztetés alkalmával a felek újra módosították a UPS számára gyártott első A380 jumbo teherszállító repülőgép előütemezett szállítási dátumát. Az újabb időpont 2010-ről 2012-re módosult, míg az eredeti tervek szerint az első gépet már 2009-ben átvehette volna a UPS.Eredetileg a UPS úgy tervezte, hogy belső vizsgálat útján dönt arról, hogy a vállalat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés