FONTOS Felsőoktatás 2024: kihirdették a felvételi ponthatárokat
 
Előfizetői tartalom

Nem támogatja az SZDSZ a módosított elvárt adót - hatalmas munka (2.)

Portfolio
A jelenlegi formájában nem támogatja az SZDSZ az elvárt adó koncepcióját, mivel az nincs összhangban a méltányos közteherviselés elvével és nem segíti a vállalkozói jövedelmek kifehérítését - jelentette ki még szombaton Kóka János. A párt elnöki tisztségéért versenyben álló gazdasági és közlekedési miniszter az MTI beszámolója szerint könnyen elképzelhetőnek tartotta, hogy a kormány e hét szerdai ülésén nem tud döntést hozni az új adó végleges formájáról, melynek nyomán 30 milliárd forintos bevétele keletkezne az államháztartásnak a második félév során. Kóka szerint az éves szinten 60 milliárdos bevétel erősen túlbecsült. Az SZDSZ mellett az ellenzék elutasító álláspontját feltételezve kérdéses az elvárt adó tervezett formában való megvalósítása.

A Népszabadság birtokába került az az egyeztetésre kiküldött tervezet, mely az említett formanyomtatvány kérdéseit tartalmazza. Ez csaknem 50 kérdést jelent, olyanokat is, amelyek a normál adóbevallásban nem szerepelnek. Fel kell tüntetni pl. a reklámkiadásokra, a piackutatási, tanácsadásra, az ügynöki jutalék címén kifizetett összegeket, a megbízási díjakat, külön...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés