Előfizetői tartalom

Válaszúton az Olaj árfolyama

Portfolio
A brent olaj árfolyamgörbéje az elmúlt időszakban, egy úgynevezett rounding top, "íves csúcs" alakzatot formált, amelyet a grafikonon a sárga keret jelöl. Ez az formáció kereskedési szempontból igen izgalmas, hiszen vételi vagy eladási szignált is adhat, bár a statisztikai adatok szerint inkább az emelkedő trendet erősíti semmint trendfordító alakzatként szolgál.

BRENTMikor mutat vételi, illetve eladási jelzést az olaj árfolyamgörbéje? Amennyiben az árfolyam áttöri az alakzat tetejét jelölő ellenállási szintet, ami esetünkben 63 dolláros olajár, akkor ezt vételi szignálként kell értékelnünk. A célárfolyamot úgy kapjuk meg, ha az alakzat legmagasabb pontjához hozzáadjuk az alakzat magasságát, ami a 63 és az 59,8 dolláros árszintek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés