Előfizetői tartalom

Kirobbanó formában az Unicredit

Portfolio
Megtriplázódó nettó profitról számolt be ma közzétett negyedik negyedéves gyorsjelentésében az Unicredit, amellyel ismét bizonyította a társaság, hogy jó döntés volt a HVB akvizíciója. A negyedéves profit 4%-kal múlta felül az elemzői várakozásokat. A mai nap folyamán már több mint 2%-kal emelkedett a részvények árfolyama.

Az nettó kamatbevételek 10%-kal, a teljes bevétel pedig 15%-kal emelkedett a negyedévben az egy évvel ezelőtti értékhez képest. Ehhez képest a működési eredmény közel 40%-kal lett most magasabb, mint a bázisidőszakban, ami a hatékonyság jelentős mértékű javulásáról tanúskodik.Ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy a költség/bevétel hányados 7 százalékponttal, 59%-ra csökkent...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés