Előfizetői tartalom

Linamar Corp: meglesz a 75% (4.)

Portfolio
Élőben tudósítunk a Linamar sajtótájékoztatójáról, ahol Ivanics János, a Linamar Hungary elnök-vezérigazgatója, Linda hasenfratz, a kanadai Linamar Corporation vezérigazgatója, illetve Cselovszki Róbert, az Erste Befektetési Zrt elnök-vezérigazgatója fejti ki véleményét a Linamar Corporation által a Linamar Hungary részvényeire tett nyilvános vételi ajánlatról. A kanadai cég jelenleg 58.63%-os tulajdonrésszel rendelkezik a Linamar Hungary-ben, de a fő tulajdonos érdekeltségi körében körülbelül 68%-os pakett van, ami igen közel van a kivezetéshez elégséges 75%-os határhoz. A kiosztott sajtóanyagban lévő információk szerint a Linamar Corporation úgy véli, hogy a 75%-os tulajdonrészt nehézségek nélkül el tudják majd érni. A cég ez esetben élni kíván a tőzsdei kivezetés lehetőségével.

Mint ismeretes, a Linamar corporation 2007. február 26-án tett nyilvános vételi ajánlatot magyar leánycégének még tulajdonában nem lévő részére, mely ajánlat során célja a cég összes részvényének megszerzése. A Linamar Corporation célul tűzte ki, hogy a Linamar Hungary váljon a cég európai központjává Linda Hasenfratz elmondása szerint ennek köszönhető, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés