Előfizetői tartalom

Megjelentek a szerencsevadászok - mégsem lesz amerikai hitelválság?

Portfolio
Míg a globális tőzsdék valósággal beleremegtek az elmúlt héten a csúcsosodó másodlagos jelzáloghitel-piaci válságba, addig mások nagy lehetőségeket látnak a krízis által indukált zuhanásban. A nemrégiben tőzsdére vonult Fortress által menedzselt Newcastle Investment Corporation névre keresztelt REIT a napokban bejelentette, hogy körülbelül 7,300 darab másodlagos jelzáloghitelből álló portfóliót készül vásárolni mintegy 1.7 milliárd dollár értékben.

Mint ismeretes, az elmúlt néhány hétben számos másodlagos jelzáloghitelező ment tönkre, vagy került csődközeli állapotba, miután az USA ingatlanpiacán csaknem teljes egészében leállt az ingatlanok korábban tapasztalt gyors felértékelődése, a kamatok pedig közben jelentősen megemelkedtek a történelmi mélypontról. A megváltozott körülményeknek köszönhetően egyre több...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés