Előfizetői tartalom

Lehman Brothers: közeleg a lassulás...

Portfolio
Kevés kivételtől eltekintve az összes tőzsdei cég publikálta már 2006 negyedik negyedévi gyorsjelentését, így a körvonalazódó aggregált számok által hordozott információ egyre egzaktabb a befektetői társadalom számára. A negyedik negyedévben a tőzsdei társaságok a fejlett piacokon továbbra is jól teljesítettek árbevétel oldalon és profit soron sem nőtt számottevően a negatív meglepetések száma. A Lehman Brothers szerint ez utóbbi tényező ugyanakkor annak köszönhető, hogy a negyedévet az elemzői várakozások lefelé módosításának sorozata előzte meg, mely az eredménydinamikában tapasztalható felmenő trend lassulására utal. A neves befektetési bank 2007 előrehaladtával az eredménynövekedés további visszaesését jósolja, de ennek ellenére még nem pesszimista a részvénypiacok vonatkozásában.

USA: dominált a pénzügyi szektor. Az amerikai S&P 500 index komponenseinek 94%-a már közzétette 2006 negyedik negyedéves jelentését, a társaságok általában igen kedvező bevételi dinamikáról számoltak be és az eddig közzétett 469 jelentésből 249 pozitív és mindössze 58 negatív meglepetés született az elemzői várakozásokhoz képest. Ez az igen jó arány azonban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés