Előfizetői tartalom

Leállt a Budapest-Xetra összeköttetés - hibázott a Deutsche Börse

Portfolio
Azon magyar brókercégek, akik a BÉT által biztosított technikai platformon keresztül kereskednek közvetlenül a Deutsche Börse Xetra rendszerén, a mai naptól bizonytalan ideig, de legkésőbb április 2-ig nem fogják elérni a német részvénypiacot. A problémát az okozza, hogy a Deutsche Börse a BÉT többszöri hivatalos jelzése ellenére is túlzottan későn rendelte meg a Budapest-Frankfurt bérelt vonali összeköttetés áthelyezését, melyre a BÉT költözése miatt értelemszerűen szükség van. Sőt a Deutsche Börse a vonal áthelyezés időpontjára tervezte a saját maga által korábban kiválasztott szolgáltató lecserélését is. A BÉT jelenleg minden lehetséges lépést megtesz annak érdekében, hogy a magyar befektetők és a magyar brókercégek érdekei ne sérüljenek a német partnertőzsde mulasztása miatt.

Mint ismeretes a Budapesti Értéktőzsde technikai partnere a Deutsche Börse-nek, s ezen keresztül a magyar brókercégek jelentős része számottevő addicionális technikai követelmények teljesítése nélkül tud közvetlen kereskedni a német Xetra rendszeren. A Frankfurt-Budapest technikai kapcsolat mindezidáig hibátlanul működött. A BÉT költözéséhez kapcsolódóan a technikai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés