Előfizetői tartalom

Erste: megérte a Zentiva akvizíció, vételen a részvény

Portfolio
Felhalmozásról vételre minősítette fel a Zentiva részvényeit Vladimira Urbankova, az Erste bank elemzője. A lépés elsősorban a rendkívül pozitív megítélésű török akvizícióhoz kapcsolható, a társaság 2006-os teljesítménye ugyanis inkább csak megfelelt a szakértő várakozásainak. A célárfolyam 1,650 korona, mely az elmúlt napok robosztus árfolyam emelkedése után is 18%-os felértékelődési potenciált jelent.

A Zentiva 2006-os eredményei mind a piaci konszenzusnak, mind az Erste várakozásainak megfeleltek, az akadozó cseh és szlovák értékesítéseket ellensúlyozta a gyorsan növekvő export, melynek motorja főleg az orosz, a lengyel és a román piac volt. Ez utóbbi növekedésében komoly szerepet játszott a Sicomed sikeres konszolidálása, azonban a felminősítés hátterében nem ez áll....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés