Előfizetői tartalom

Újabb pánik az amerikai piacokon - Zuhanó pénzügyi szektor

Portfolio
Magasabbra csaptak fel a másodlagos jelzáloghitel piac szereplőinek lángjai mint azt korábban sejteni lehetett. Ezúttal az aggodalmak középpontjában áll, hogy a szektor szereplőinek bedőlése várhatóan az egész pénzügyi szektorra kihat majd. A fentieken túl a vártnál gyengébb kiskereskedelmi adatok is elkeserítették a tengerentúli befektetőket, melynek hatására valamennyi főbb amerikai index jelentős eséssel napi minimumon fejezte be a kereskedési napot.

A vezető indexek közül a Dow 243 pontos, azaz közel 2%-os eséssel 12,075 pontig értékelődött le, társai sem úszták meg a pesszimista hangualtot, a Nasdaq 2.2%-os, az S&P500 pedig 2%-os mínuszban zárta a napot.A Ryan Beck & Co kereskedési igazgatója elmondta, hogy a másodlagos jelzáloghitel piacon felmerült problémák várhatóan ragályosabbak lesznek, mint azt az emberek gondolták...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés