Előfizetői tartalom

Csalódtak a Google részvényesei, újabb felhajtás a You Tube körül

Portfolio
Amikor a Google októberben 1.65 milliárd dollárért felvásárolta a You Tube-ot, a befektetők bár enyhén drágának tartották az akvizíciót, mégis lelkesedéssel fogadták. De néhány hónap elteltével jött a feketeleves: a társaság bejelentette, hogy elképzelhető, hogy a szerzői jogokkal védett videók mégsem lesznek elérhetők annak ellenére, hogy hónapok óta folynak a tárgyalások a nagy média vállalatokkal. A szerzői jogok körüli problémák odáig vezettek, hogy a cég részvényei 15%-ot estek a felvásárlás óta a kezdeti optimizmus ellenére, ami részben az utóbbi hetekben látott pesszimista piaci hangulatnak is betudható.

A Viacom most 1 milliárd dollárra perelte be a Google-t, miután a két társaság hónapokon keresztül tárgyalt a licensz - megállapodásokról. Ez nem volt teljesen váratlan, ugyanis a múlt hónapban a Viacom tiltakozása miatt 100,000 videót volt kénytelen a Google eltávolítani az oldalról. A tegnapi nap folyamán közel 3%-ot esett a részvények árfolyama, ami nemcsak a hírnek köszönhető...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés