Előfizetői tartalom

73%-kal a várakozások alatt a GM profitja

Portfolio
A General Motors ma közzétett negyedik negyedéves gyorsjelentésében bár már látszódnak a reorganizáció hatásai, a 0.3 dolláros egy részvényre jutó nyereség mégis nagy negatív meglepetést okozott, ugyanis 73%-kal múlta alul a várakozásokat. A negatív üzemi eredmény szintén azt jelzi, hogy még mindig nincs minden rendben a társaságnál.

Az árbevétel 23%-kal meghaladta a becsléseket, de 1%-kal visszaesett 2005 azonos negyedévéhez viszonyítva, amelyben nagy szerepe volt a GMAC divízió 51%-nyi részesedésének értékesítésének is. Másrészt a pénzügyi szolgáltatások szegmens árbevétele 18%-kal csökkent a bázisidőszakhoz képest. Az autóipar divízió azonban nem okozott kellemetlen meglepetést, ugyanis 3%-os...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés