FONTOS Kísérteties a hasonlóság, éppen 10 éve láttunk ilyet: tényleg nem kell félni a 6% feletti lakáshitelkamatoktól?
 
Előfizetői tartalom

Akik profitálnak a lakáshitelező bukásából...

Portfolio
A tegnapi napon felfüggesztette a New Century Financial részvények kereskedését a New York-i Értéktőzsde, mivel a társaság bejelentette, hogy hitelezői kihátrálnak mögüle, ezzel pedig igencsak megnövekedett az esélye, hogy a cég csődbe megy. A részvények pénteki 3.21 dolláros záró árukhoz képest több 50%-ot zuhantak még tegnap nyitás előtt, melyben minden bizonnyal szerepet játszott, hogy Robert Napoli, a Piper Jaffray szakértője publikált elemzésében úgy fogalmazott: egészen a 0 dollárig lát lehetőséget zuhanásra. Ennek kapcsán a MarketWatch igen érdekes összeállítást közölt arról, hogy kik a legnagyobb vesztesei, illetve kik profitálnak leginkább a New Century megállíthatatlanul közeledő bukásából.

A legnagyobb vesztesek.... A vesztesek listáját minden bizonnyal a gyanútlan kisrészvényesekkel lehetne kezdeni, azonban a Greenlight Capital nevű hedge fund talán még náluk is rosszabbul járt: az alap ugyanis a cég 6.3%-os pakettjével rendelkezett még az elmúlt héten. Az alap vezetője, David Eihorn a napokban mondott le a New Century-nál betöltött igazgatói pozíciójáról.Komoly...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés