Előfizetői tartalom

Eladósorba kerülhet a Varsói Értéktőzsde?

Portfolio
Eladásra kerülhet a Varsói Értéktőzsde, az egyik lehetséges jelentkező a hét skandináv és balti tőzsdét üzemeltető svéd OMX lehet - írja a bloomberg.com. A hírre több mint 6%-ot emelkedett a svéd börze részvényeinek árfolyama. Nem véletlenül, tavaly Varsóban volt a legtöbb bevezetés. A régió legvonzóbb tőzsdéje Lengyelországban van, ami még úgy is vonzó, hogy csak 49%-át akarják eladni.

Lengyelország 49%-os részesedés értékesítését tervezi még ebben az évben, és egy február 21.-i nyilatkozat szerint két meg nem nevezett pénzügyi intézmény is érdeklődik a Varsói Tőzsde kisebbségi részesedése iránt. A svéd tőzsde vezérigazgatója hatalmas növekedési potenciált lát a kelet-európai értékpapírpiacokban. Az OMX decemberben ajánlatot tett a szlovén...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés