Előfizetői tartalom

Csökken a MOL vetélytársainak száma Szerbiában?

Portfolio
Még nem eldöntött kérdés, hogy az OMV indul-e a NIS privatizációján, mely a korábbi információk szerint az idei év tavaszával kezdődhet meg. Az OMV vezérigazgatója a Reutersnek adott interjújában azt mondta, hogy a finomítói marginok elkövetkező évekre várt szűkülése miatt az akvizíciós étvágya csökkenhet az osztrák olajcégnek.

Wolfgang Ruttenstorfer pesszimista kilátásokat fogalmazott meg a beszélgetés alatt a finomító kilátásokra vonatkozóan, melynek ellenére azonban az OMV nem adta fel egy török finomító (Ceyhan) építésére vonatkozó terveit. A mintegy 10 m tonna (~200 ezer hordó/nap) kapacitású finomító építésébe azonban a Petrol Ofisi leányvállalaton kívül más partnert is bevonna az OMV....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés