Előfizetői tartalom

Harmonizált európai társasági adóalap: lehetetlen küldetés?

Portfolio
Legalább fél tucat olyan komoly kérdéskör vetődik fel az uniós szinten harmonizált társasági nyereségadó-alap számítás megteremtése kapcsán, amik miatt kicsi az esély arra, hogy belátható időn belül EU-szintű egyezség szülessen - vázolta fel László Csaba, a KPMG adópartnere a témát az AmCham mai regionális adókonferenciáján.

A főbb kérdéskörök, amelyekre megoldást kellene találni, hogy az Európai Bizottság első ránézésre szimpatikus ötlete kivitelezhető legyen: 1.) a nemzeti szuverenitás és az egységes társasági adórendszer közötti feszültséget fel kellene oldani (László Csaba utalt rá, hogy pl. a britek és az írek nagyon nehezen mennének bele a nemzeti szuverenitást csorbító intézkedésekbe)...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés