Előfizetői tartalom

Gerencsér László: A nyugdíjrendszer modernizációjáról

Portfolio
Hazánkban (is) egyre szélesebb körű vita folyik a nyugdíjrendszer átalakításáról. Ezekben a vitákban - ideérve a nyugdíj és öregkor témájával foglalkozó nemzeti kerek asztal "indító téziseit" - számos vélekedés hangzik el a nyugdíjrendszer működésével és jövőjével kapcsolatosan, de sajnálatos módon a nyugdíjszakmai összefüggések háttérbe szorulnak, miközben az előtérben álló finanszírozási, fenntarthatósági kérdések is egyoldalú közelítésben kerülnek tárgyalásra.

A teljes tanulmány letöltése: A nyugdíjrendszer modernizációjáról Tekintettel arra, hogy a nyilvános vita erős befolyást gyakorol a laikus és a szakmai közvéleményre egyaránt, fontosnak tartom felhívni a figyelmet a vita és a vitában megjelenő vélekedések egyoldalúságára. Ezt oly módon teszem, hogy vázlatosan áttekintem a jelenlegi nyugdíjrendszer alapvető hiányosságait...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés