Előfizetői tartalom

A felfüggesztés oka: econet.hu akvizíció és tőkeemelés

Portfolio
Az econet.hu többségi részesedést szerzett az EMG Médiacsoport Vagyonkezelő Kft-ben, és ezen keresztül a Pesti Est Kft-ben, mely az országosan megjelenő Est-lapok kiadója - tette közzé az econet.hu. Ezzel a cégcsoport idei összesített árbevétele várhatóan 4 és 5 milliárd forint között lesz, ami több mint kétszerese az előző évinek. Balázs Csaba az econet.hu elnöke hangsúlyozta, hogy az akvizícióval nemcsak az egyik legfontosabb hazai média brandet szerezték meg, hanem egy üzleti eredményesség szempontjából azonnal növekedési pályára állítható vállalatot is. Így a jövőben az econet.hu cégcsoport tevékenységének két fő iránya lesz, a média és a telekommunikáció.

Az econet.hu az EMG Médiacsoport Vagyonkezelő Kft. 70%-os üzletrészét 1.2 mrd Ft-ért vásárolta meg, melyből 990 millió forintot a társaság a 2007. március 7-én igazgatósági hatáskörben elhatározott apporttal történt alaptőke-emelés során kibocsátott 7,5 millió db, 100 forintos névértékű, 132 forintos kibocsátási árú részvénnyel, illetve 210 millió forint készpénzzel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés