Előfizetői tartalom

OMV gyorsjelentés: 40%-kal a várt feletti nettó profit (3.)

Portfolio
Hatalmas pozitív meglepetést okozott ma reggeli gyorsjelentésével a piac számára az OMV, az osztrák olajcég ugyanis üzemi szinten 16, nettó szinten pedig 41%-kal a konszenzus feletti nyereséget produkált. Az idei évre vonatkozóan az OMV menedzsment a 2006-osnál gyengébb iparági környezetet, és jelentősebb volatilitást prognosztizál, a Petrom reorganizációja azonban tovább folytatódik, akárcsak a cég növekedése. Az elmúlt hét pesszimizmusát követő globális optimizmusban az OMV papírjai várhatóan növekedéssel kezdik a mai napot, a pozitív gyorsjelentés hatását azonban az olajárak tegnapi esése mérsékelheti.

A pozitív meglepetés az egyszeri tételekkel együtt is tetten érhető, a nem tisztított üzemi eredmény ugyanis 19%-kal haladta meg az előzetes elemzői várakozásokat. Ezen eredmény kategória azért érdekes az OMV esetében, mert a társaság minden negyedévben jelentős mértékű egyszeri tételeket emel ki az eredménykimutatásból.Upstream A kutatás-termelés üzletág tisztított...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés