Előfizetői tartalom

Zentiva: jelentősen a várt feletti profit, akvizíció a török piacon

Portfolio
16%-kal magasabb üzemi és nettó profitot ért el a tavalyi negyedik negyedévben a Zentiva az előzetes elemzői várakozásoknál. A cseh gyógyszercég optimista kilátásokat fogalmazott meg gyorsjelentésében, s egy török akvizíciót is bejelentett, melyek hatására a részvények árfolyama az általános pesszimizmus ellenére növekedést tudnak mutatni a mai kereskedésben - ennek mértéke azonban szerénynek mondható.

A Zentiva árbevétele 16%-kal emelkedett, ami elsősorban a román Sicomed akvizíciónak volt köszönhető. Az orosz és a FÁK piacon a cég továbbra is erőteljes mértékű bővülést mutatott, ami azonban részben a relatív alacsony bázis értékeknek volt betudható.A társaság üzemi eredménye 87, nettó profitja pedig 69%-kal emelkedett, melyek 16%-kal haladják meg az elemzők várakozásait....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés