Előfizetői tartalom

Inkább korrekció ez, mint trendforduló... (alapkezelői felmérés)

Portfolio
Bár a bizonytalanságok jelentősen erősödtek az elmúlt héten kirobbant részvénypiaci turbulenciáknak köszönhetően, az intézményi befektetők úgy látják, hogy hosszabb távon nem kell aggódnunk magyar részvénybefektetéseink miatt - derül ki a portfolio.hu márciusi alapkezelői felmérésének eredményeiből. A kedvenc részvények listája a februári felméréshez hasonlóan most is nagy szórást mutat: az alapkezelők között látszólag nincs egyetértés az egyedi részvényekben rejlő sztorik megítélésében. Mindazonáltal az OTP, a MOL és a Magyar Telekom kedveltnek látszik. Az állampapír és forintpiaci várakozások alapján úgy tűnik hogy az intézményi befektetők egyre inkább bíznak a magyar konvergencia folyamatban: a kötvénybefektetések egyre nagyobb preferenciája egyrészt ennek köszönhető, másrészt pedig biztosan közrejátszanak a részvénypiaci bizonytalanságok is.

A felmérésben résztvevő intézmények: Aegon Vagyonkezelő, CIB Alapkezelő, Concorde Alapkezelő, Credit Suisse Asset Management, Erste Alapkezelő, GE Consumer Finance,Generali, IEB Alapkezelő, ING Alapkezelő, K&H Alapkezelő, Pioneer, Raiffeisen Alapkezelő Rövidtávú csak a zűrzavar. Rövid táv: baljós árnyak... Januári alapkezelői felmérésünk eredményeiben még arról...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés