Előfizetői tartalom

Újabb rossz hírek: összeomlik a lakáshitelező?

Portfolio
Továbbra sincs vége az HSBC hetekkel ezelőtti warningjával beindult amerikai zűrzavarnak: a másodlagos jelzáloghitelpiac második legnagyobb szereplője, a New Century Financial tegnap az amerikai piacok zárása után bejelentette, hogy Kalifornia Állam Ügyészsége, a SEC és a New York-i tőzsde egyszerre indított szigorú vizsgálatot az intézménynél. Ez azonban még a kisebb baj, a társaság ugyanis azt is közzétette, hogy várhatóan nem tud majd legalább 1 dolláros nettó profitot sem kimutatni 2006. másodikfélévére,amivel megszegi hitelezői megállapodásait. Úgytűnik egyre közelebb kerül a pénzügyi intézmény összeomlása, a New Century részvények árfolyama zárás utáni kereskedésben 25%-ot zuhant, ezzel az elmúlt három hónap folyamán gyakorlatilag 90%-nál is többet esett a papír.

Egyszerre indított vizsgálatot Kalifornia ÁllamÜgyészsége, a New York-i tőzsde szabályozási divíziója és az amerikai tőkepiaci felügyelet (SEC) a New Century Financial-nál, elsősorban számviteli szabálytalanságokat és bennfentes kereskedésre utaló nyomokat keresnek a nyomozók - jelentette be pénteken késő este a társaság, mely a közlemény szerint teljes mértékben együttműködik...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés