Előfizetői tartalom

Meglepő veszteség a Deutsche Telekomnál

Portfolio
Már látszanak a költségcsökkentő intézkedések első hatásai a Deutsche Telekomnál, a cég hatékonyabb még nem lett, de a 4. negyedéves profitot alaposan visszavetették a rendkívüli tételek. A társaságnak sikerült összekalapálnia 898 millió euró veszteséget. Az elemzők 721 millió eurós profitot vártak, a rendkívüli tételek nélkül ezt meghaladó 824 millió euró lett. Az osztalék 72 cent lesz, amely elmarad az elemzői várakozásoktól.

A 4. negyedéves eredményen a költségcsökkentő program pozitív jelei még nem jelentkeztek, azonban az új DT menedzsment gőzerővel vágott neki 32,000 ember elbocsátásának és a 2 milliárd eurós költségcsökkenő programnak. Kell is, hiszen a DT tavaly teljesen kimaradt a telekom raliból. A gyorsjelentés negatív híre, hogy az EBITDA 13%-ot esett a 4. negyedévben, 4.55 milliárdos...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés