Előfizetői tartalom

Nem alkotmányellenes a kiszorítás

Portfolio
Nem találta alkotmányellenesnek a tőkepiaci kiszorítás intézményét az Alkotmánybíróság. A kisrészvényesek által közel tíz éve várt döntést, ez év február 12-ei teljes ülésén hozta meg a taláros testület. Az AB honlapján olvasható határozatból kiderül, a kiszorítást a kisrészvényeseknek biztosított felajánlási jog és a nagyrészvényest megillető vételi jog kölcsönösségére, valamint az azonnali és méltányos kártalanítási szabályok meglétére tekintettel tartja rendben lévőnek az AB.

A TEBÉSZ közleménye szerint a tőkepiaci kiszorítás intézményét - vagyis amikor a 90% feletti tulajdonos a kistulajdonos akarata ellenére is megszerezheti azok részvényeit - bevezetése óta támadják a kisrészvényesek. Igazságtalannak tartják azt az elvet, miszerint csak azon az alapon, hogy valaki nagy, megfoszthassa tulajdonuktól a kicsiket. A hivatalosan vételi jognak nevezett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés